כמעט בכל תחום בחיינו, הטכנולוגיה הפכה להיות חלק בלתי נפרד ממרחב הפתרונות.
בשדה החברתי שמקדם פתרונות לבעיות מורכבות וסבוכות סביב אתגרי ה SDG , ישנם אתגרים רבים שבהם חדשנות טכנולוגית (עדיין) לא מהווה חלק משמעותי משיח הפתרונות וההצעות להתמודדות עם צימצום הבעייה.
מקרי בוחן מהארץ ומהעולם על ההזדמנויות לצד האתגרים בפיתוחים טכנולוגים בשדה החברתי
למידה והתנסות באיפיון מוצרים בראייה חברתית-טכנולוגית
תירגול אישי וקבוצתי ופרוייקטי גמר רב-מגזריים לניתוח פתרונות טכנולוגיים לאימפקט
ייחודיות הקורס היא התפיסה הרב-מערכתית ורב-זוויתית של אתגרים חברתיים, אנחנו שואפים לקבוצה מגוונת ברקעים, תחומי עיסוק, דיסציפלינות, השכלה קודמת ועוד. הקורס יכול לעניין במיוחד:
26 במרץ 2024
3
2
2,900 ש"ח
תאריך
|
שעות
|
מיקום
|
---|---|---|
26.3.24
|
9:30-17:30
|
תל אביב
|
31.3.24
|
9:30-17:30
|
תל אביב
|
14.4.24
|
9:30-17:30
|
תל אביב
|
מייסדת ובעלים "טכנולוגיה אמפתית"
אשת הייטק ויזמת חברתית. לאיה 25 שנות ניסיון בתעשיית ההייטק כמפתחת וכמובילת קבוצות מחקר ופיתוח תוכנה בארגונים גלובליים ובמערכות מורכבות. היא הקימה את "טכנולוגיה אמפתית" שפועלת למיפוי, ייעוץ וליווי חדשנות טכנולוגית עבור אירגונים חברתיים וקרנות פילנתרופיות כחלק מהאסטרטגיה האירגונית. בוגרת תוכניות Impact Transfer ליזמות חברתית של אירגון אשוקה העולמי.
מייסדת ומנהלת שותפה של קיימא. פרופ׳ אגמון חוקרת את הקשר שבין פעילות גופנית והזדקנות והמנגנונים העומדים בבסיס שינויים אלו. בנוסף, לעשייה המחקרית לאורך כל השנים הייתה מעורבת בפרויקטים המשלבים אקדמיה וקהילה וכוללים שיתופי פעולה עם בתי חולים ועיריית חיפה, הובלת קורס בפרוייקט הדגל, וחניכת סטודנטים מהעדה האתיופית.
רעות היא מנהלת בכירה בתחום חברה ורווחה של קרן שוסטרמן ומובילה את האסטרטגיה של הקרן לצימצום תופעת הזנות במדינה ישראל. לפני הצטרפותה לשוסטרמן עבדה רעות כמנהלת ארצית בעמותת עלם, והובילה את תחום "קצה ונערות" בעמותה. בעלת תואר ראשון במשפטים ואמנות. מגשרת מוסמכת ומתמחה בלשכת היועץ המשפטי לממשלה במשרד הרווחה בנושא זכויות קטינים. בוגרת תכנית 120 של מכון שחרית ובוגרת תכנית Impact Transfer של אירגון אשוקה העולמי.
חברת Whiteboard מתמחה בעיצוב ופיתוח הצעות ערך חדשניות לאירגונים עיסקיים, חברתיים וציבוריים ופועלת עם לקוחותיה לפיתוח של מוצרים, שירותים ומודלים עסקיים שיש בהם כדי ליצור חווית לקוח ייחודית ומבדלת. וויטבורד שותפה ברשת (DTG (Design Thinkers Group שפעילה ב-26 מדינות.
בעבר כיהן אמיר כסמנכ"ל תכנון ואסטרטגיה בקבוצת האנרגיה פז נפט , כמנהל מגזר הלקוחות האמידים בבנק לאומי וכעוזר ראש החטיבה הבנקאית וכאחראי לחברות הבנות הקמעונאיות לאומי קארד, לאומי למשכנתאות ובנק ערבי ישראלי. לפני כן שימש כמנכ"ל חברת U-net Online Call Centers וכמנהל פיתוח עסקי לחברות הזנק בקבוצת עוצם.
מנהלת תכנית "רווחה דיגיטלית" "תוכנית למיגור אלימות במשפחה באמצעים דיגיטליים" ותוכנית "למס דיגיטלית" העוסקת בליווי התהליך האסטרטגי הדיגיטלית של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. במסגרת מיזמים אלו פועלת לקידום, אימוץ והטמעה של טכנולוגיות בשירותים החברתיים, ליווי צוותי משימה, איתור הזדמנויות טכנולוגיות בסביבה הרחבה ומינוף שלהן לקידום דיגיטציה, רתימת שותפים, הכשרת וגיוס אנשי מפתח וחיבור אנשי הטכנולוגיה למהלך. לפני כן, יוני ניהלה את תוכנית "בריאות ועירוניות" העוסקת בדאטה בעולם הבריאות לרשויות מקומיות, את "אופק" – עתודה לפיתוח מנהיגות וסוכני שינוי ברשות המיסים, מיזם הנגשת זכויות – מיזם לאומי לקידום זכויות ושותפות גיידסטאר ישראל באלכא – מיזם בין-מגזרי שנועד להגביר את שקיפות האלכ"רים בישראל.
יוני בעלת תואר שני במנהל עסקים-מערכות מידע מאוניברסיטת בר אילן ובעלת תואר ראשון בחינוך מהמכללה לחינוך ע"ש דוד ילין.
זוויות ראייה חדשות על החיבור בין טכנולוגיה לאימפקט חברתי, מודלים פרקטים לשימוש מהגדרת הבעייה המדוייקת אותה אנחנו מבקשים לפתור ועד הגדרת החדשנות בפתרון שלנו מול פתרונות קיימים במרחב, הבנה של מרחב הסיכונים והחסמים שיש לקחת בחשבון בתוך התהליך, הכרות עם מרחב אפשרויות המימון והפיתוח, קבוצת עמיתים לחשיבה ועבודה משותפת וחיבורים עתידיים.
הקורס מתנהל בקבוצה קטנה ומובילות הקורס זמינות לכל שאלה שעולה במפגשים ולהיוועצות ביניהם.
בנינו את הקורס במיוחד למנהלים, שבהגדרה עמוסים למדי. מדובר ב-3 מפגשים מרוכזים ואפקטיביים